Idomtéglák

A részletek iránti vonzalom: különleges alakú téglák

 

A Rőben idomtéglák szinte kis műremekek, amelyek segítségével részletek könnyen megtervezhetőek és megvalósíthatóak. Szép feladat és megéri az idomtéglákkal már a tervezés korai szakaszában számolni.

A Rőben különleges alakú téglái kifejezetten kedveznek az individuális kifejezés-formák iránt vonzódók ötleteinek megvalósításához.

Nagyjából 30 féle különböző alapformával rendkívül sokféle alakzat kialakítható.

Önálló gyártás; ez azt jelenti, hogy az idomtéglák az éppen zajló termeléstől függetlenül, teljesen más gyáregységben készülnek.

Ez rugalmasságot biztosít akár különleges kívánságok megvalósítására is.

 

A gyakorlat szerint, több előre elkészített elem segítségével a tervező és a helyszínen dolgozó emberek válláról sok probléma vehető le.

Ahhoz, hogy személyre szabott megoldást tudjunk kidolgozni vásárlóink számára azt ajánljuk, hogy már a tervezés korai szakaszában vegyék fel a kapcsolatot a Rőben tervező-szolgálatával. 

Idomtéglák a finom kialakításokhoz

 

A Rőben "idomtégla programja" kb. 30 különböző alakú téglát tartalmaz. 

Ezek a kerámiaklinker-, a klinker- és a kézzel vetett klinker-családok típusai, a megfelelő felületekkel és színekkel. A választék akkora, hogy a kombinációk lehetősége közel végtelen! Ebből a néhány példából, amelyet ezen az oldalon lehet látni, sejthető, hogy micsoda formagazdagság hozható létre a Rőben idomtéglák segítségével. A különleges ötletekhez a Rőben speciális téglákat képes készíteni.

 

Falazattal bezárt szög 135°-tól, három idomtéglából, 100-as, 110-es és 500-as típusból

 

A Rőben idomtéglái közül ez a legsokoldalúbb. Az úgynevezett "csuklókönyök". A két forma egymásba nyúlik, ezáltal szinte akármilyen szögben lehet falazni.

 

 

 

8 sarkú oszlop, egy idomból. 300-as típusú.

        

 

Falazósarok, 135°-os belső szöggel, egy idomból. 200-as típusú.

 

 

 

 

"Ferdesarkú" falazótégla, két idomból. 200-as és 500-as típus

47355 idomtégla egy hídhoz

A brandenburgi 1000 éves híd története rendkívül mozgalmas múltra tekint vissza. A felépítés és a háborús események általi pusztulás, valamint a hídfő elemeinek 1994/95-ös lebontása után a hídépítésben új fejezet nyílt. 1996 decembere óta, áll az új brandeburgi híd, amely minden tekintetben egy igazi remekmű.

 

 

 

A magas architektúrális igényeket figyelembe véve, a felület kidolgozására nagy figyelmet fordítottak. A pillérek és az áthidalók mázas klinkerekkel lettek körberakva. Ehhez 47355 darab idomtéglát kellett elkészíteni, 50 különböző típusból részben kézimunkával. Ahhoz, hogy a különböző formákat kialakítsuk, 26 új nyomóformát készítettek a Rőben formakészítő műhelyeiben.

 

 

 

 

 

Időtálló pillérlábazat, speciális kialakítású pillérfők, különleges csatlakozó elemek. És ez még csak néhány példa a speciális megoldásokra, amelyeket a híd építésénél alkalmazni kellett.