Előregyártott elemek

Előregyártott "kész elemek"

 

Amit az építkezésen csak drágán és hosszú idő alatt lehet megoldani, azt az előre legyártott elemekkel racionálisan, olcsón és gyorsan lehet megoldani. Előregyártott konzolos kiváltók és ablak áthidalók már rég meghonosodtak. Új technikai megoldások az egyéni ötletek megvalósítását is problémamentesen és gyorsan lehetővé teszik mint például a kerek ablakok, különböző ívek, boltozatok és speciális homlokzatok.Kérjük nézze meg az előregyártott lépcső rendszereinket is.

 

 

 

A kész egységekhez felhasznált klinkerek mindig ugyanabból a típusból származnak mint a homlokzat többi része, legalábbis a Rőbennél. Ezért a kész-elemek észrevehetetlenül illeszkednek a homlokzatba.

 

 

Előregyártott áthidaló elemek

A hagyományosan falazott áthidalók a terhet csak oldalirányba, a falazatba tudják elvezetni. Ehhez azonban mindkét irányban megerősített falazat kell, hogy ellen tudjon tartani.

 

 

Ezt gyakran nem lehet megvalósítani és a 1,5 m-nél nagyobb áthidalókat egyébként sem célszerű falazni. A jobb megoldás: Rőben előregyártott áthidaló elemek, amiket egyszerűen a falazatra kell helyezni és azonnal lehet tovább falazni. A redőnyök, árnyékolók beépítése problémamentes.

 

 

Előregyártott ablakpárkányok

Az ablakpárkánynak a ház homlokzatán nagyon szépen kidolgozottnak kell lennie. Például a megfelelő párkányforma eléréséhez a kőművesnek esetleg több maltert kell felvinnie.

 

Ilyen esetekben megeshet, hogy a többlet malter a levegő útját részben elzárja. Hőhidak keletkezhetnek, amelyek a beltérben penészképződést okoznak. A tökéletes alternatíva: az előregyártott ablakpárkány. A szigetelt betonmag, ami a szerkezetet alkotja, teljesen csapóeső-álló és a beépítés is gyors és egyszerű.

 

Előregyártott különleges építőelemek

 

Itt olyan építőelemekről van szó, amelyek egyáltalán nem, vagy csak nagyon sok idő vagy pénz befektetésével falazhatók. A szegmensívek (boltívek), például ha a Rőben előregyártott elemekből készülnek, akkor sok ráfordítást igénylő alátámasztási munkát megspórolnak.

 

 

A gyárban előregyártott elemeket az építkezés helyszínén már csak be kell építeni és a kőmüves azonnal folytathatja munkáját.